open-navfaktor-logo
search
Do 70 km/h
U BiH danas udari vjetra, upaljen i narandžasti meteoalarm, a stiže i saharski pijesak
AUTOR: Autor: Faktor
31.03.2024. u 08:56
get url
text
Meteoalarm za danas
Meteoalarm za danas
U Bosni i Hercegovini danas se očekuju udari vjetra. 
Za regije Banje Luke, Foče i Trebinja upaljen je narandžasti meteoalarm, a za ostatak BiH upaljen je žuti meteoalarm. 
Udari vjetra se prognoziraju do 70 kilometara na sat.
- Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar - upozorenja su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Osim vjetra, danas će u BiH preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni Celzijusevih.
Kako je najavio bh. meteorolog Nedim Sladić, od noći s nedjelje na ponedjeljak kreće rollercoaster vremenskih prilika, a stiže nam i saharski pijesak.
Prvi radni dan iduće sedmice meteorolozi prognoziraju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, a tokom noći porast naoblake. Krajem dana na zapadu i sjeverozapadu Bosne je moguća kiša i lokalni pljuskovi, a tokom noći širom zemlje. Vjetar umjeren sa jakim ili olujnim udarima južni. Dnevna temperatura od 18 do 24, na sjeveru zemlje do 28 stepeni.
U utorak nas pak očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom ili lokalnim pljuskovima, ali u drugom dijelu dana padavine će postepeno prestajati.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.