open-navfaktor-logo
search
Objavio FHMZ
U BiH danas uglavnom sunčano, u srijedu intenzivniji pljuskovi i sjeverac u dijelu zemlje
U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, dok u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle, saopćili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
13.11.2023. u 08:16
get url
text

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Bjelašnica, Ivan Sedlo, Livno 0; Bugojno, Sanski Most, Sarajevo, Stolac, Tuzla, Zenica 3; Drvar, Široki Brijeg 4; Bihać 5; Mostar 6; Gradačac 7; Neum 10 stepeni Celzijusevih.

- Danas će u našoj zemlje preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano. U nižim dijelovima grada, prije podne, magla ili niska naoblaka. Dnevna temperatura oko 13 stepeni - naveli su u saopćenju.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana.

Tako nas sutra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je tokom noći slaba kiša je moguća u sjevernim područjima Hercegovine i na zapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 12 stepeni, a dnevna od 12 do 18, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 22 stepena Celzijusevih.

Za srijedu su iz FHMZ prognozirali pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Intenzivniji pljuskovi se očekuju u sjevernim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Prema kraju dana padavine slabe i prestaju, a razvedravanje tokom noći. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Poslije podne u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, na jugu do 15, a dnevna od 8 do 14, na jugu zemlje do 20 stepeni Celzijusevih.

U četvrtak će biti pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje poslije podne. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblake.  Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 9 do 15, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.