open-navfaktor-logo
search
Ljeto se ne predaje
U BiH i danas sunčano, temperature i do 34 stepena, evo kad stiže promjena
U Bosni i Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme.
12.09.2023. u 07:52
get url
text

U Bosni lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima bit će magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena Celzijusa.

U Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stepena Celzijusa.

Uz stabilnije vremenske prilike i više sunca, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, tokom dana neće biti velike. Poslijepodnevni sati uz povećan indeks UV zračenja, mogli bi proći uz nešto izraženiji osjećaj sparine, stoga je preporučljivo biti oprezniji u ovom periodu i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U srijedu u našoj zemlji sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 21.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena Celzijusa.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stepen Celzijusa.

U petak u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 32 stepena Celzijusa, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.