open-navfaktor-logo
search
Prognoza FHMZ-a
U BiH jutros minusi, tokom dana razvoj oblačnosti, večeras kiša i snijeg: Kakvo će vrijeme biti do srijede
U Bosni danas umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
14.01.2024. u 07:45
get url
text

U većem dijelu Bosne povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Pretežno oblačno se očekuje u Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, a krajem dana se u tim područjima očekuje i kiša, a na planinama i slab snijeg.

Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus devet i minus četiri, na jugu do dva, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i sedam, na jugu do 10 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko minus šest, a najviša dnevna temperatura oko dva stepena Celzijusa.

Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati. Pod utjecajem povećane naoblake i slabije izražene južine, kod osjetljivijih osoba moguće su reakcije poput promjene raspoloženja, dekoncentracije, nesanice, reumatskih bolova. Mada će i dalje biti hladno u jutarnjim i večernjim satima, negativni efekti lošijih vremenskih prilika ublažit će se usljed blagog porasta dnevnih temperatura zraka. U drugom dijelu dana, opća slika će biti lošija u cijeloj zemlji.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg. Tokom noći na utorak u Bosni i u nizinama se očekuje snijeg. Vjetar slab, veći dio dana južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i četiri, na jugu do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i sedam, na jugu do 10 stepeni Celzijusa.

U utorak pretežno oblačno vrijeme u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Poslijepodne i krajem dana, postepeni prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i pet, na jugu do osam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i šest, na jugu do 10 stepeni Celzijusa.

U srijedu umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postepeno naoblačenje, a u južnim i jugozapdnim područjima očekuje se i kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan, na jugu do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i 10 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.