open-navfaktor-logo
search
Prognoza meteorologa
U BiH jutros tmurno, u poslijepodnevnim satima više sunca: Kakvo će vrijeme biti do utorka
Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj, izraženije u Bosni, te uzrokovati lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature i djelimično osvježenje, pozitivno će djelovati na opću sliku
AUTOR: Faktor
04.05.2024. u 07:53
get url
text
Rijetko može pasti malo kiše ili u poslijepodnevnim satima kratkotrajan pljusak
Rijetko može pasti malo kiše ili u poslijepodnevnim satima kratkotrajan pljusak
U Bosni i Hercegovini danas će u prijepodnevnim satima biti pretežno oblačno. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti.
Rijetko može pasti malo kiše ili u poslijepodnevnim satima kratkotrajan pljusak, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena Celzijusa.
U Sarajevu prijepodne oblačno. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperature zraka oko osam. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni Celzijusa.
Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj, izraženije u Bosni, te uzrokovati lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature i djelimično osvježenje, pozitivno će djelovati na opću sliku.
Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Poslijepodnevni sati bi širom zemlje trebali biti ugodniji, s obzirom da će se vremenske prilike djelimično stabilizovati.
U nedjelju u našoj zemlji preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U poslijepodnevnim satima su mogući i slabiji lokalni pljuskovi.
Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni Celzijusa.
U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima rijetko je u Bosni moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stepeni Celzijusa.
U utorak u BiH očekuje se naoblačenje sa zapada koje će u drugoj polovini dana uvjetovati kišu i pljuskove, u Bosni i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepena Celzijusa.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.