open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U BiH oblačno s kišom, temperature do 19 stepeni: Kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana
U Bosni i Hercegovini danas pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Slabije padavine su prijepodne.
07.11.2023. u 07:54
get url
text

Većina kiše se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne može pasti malo kiše. Glavnina padavina je u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko osam, najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni Celzijusa.

Opća slika će biti ljepša u prvom dijelu dana. Sa poslijepodnevnim i noćnim satima negativni utjecaj vremenskih prilika bit će sve izraženiji.
Kod osjetljivih osoba postepeno će se pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

U srijedu u našoj zemlji djelomično vedro. Prijepodne sa kišom u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 12, na jugu do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu do 19 stepeni Celzijusa.

U četvrtak u BiH će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni Celzijusa.

U petak u BiH novo naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati kišu i pljuskove. Glavnina padavina se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno su mogući jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam, na jugu do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.