open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
U BiH se danas očekuje kiša s grmljavinom, a u petak...
U Bosni i Hercegovini jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u sjeverozapadnim područjima registrovana je i slaba kiša.
07.03.2024. u 08:14
get url
text

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, ponegdje praćeni grmljavinom. Na planinama se očekuje i slab snijeg. Prema kraju dana ili tokom noći postupan prestanak padavina. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini južni i jugozapadni. Najviša dnevna od 6 do 13 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -6 stupnjeva, Ivan-sedlo 0, Bugojno, Drvar, Livno i Sokolac 3, Sarajevo 4, Gradačac i Široki Brijeg 5, Banja Luka, Bihać, Mostar, Sanski Most, Srebrenica, Trebinje, Tuzla i Zenica 6, Doboj 7, Bijeljina i Neum 8 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U petak pretežno sunčano vrijeme. Ponegdje u sjeveroistočnim područjima, uz nešto više oblaka može pasti i malo kiša, uglavnom u jutarnjim satima. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno očekuje se u subotu. Poslijepodne u većem dijelu BiH se očekuje slaba kiša, a tokom noći uglavnom u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 8 do 14, na sjeveroistoku Bosne do 17 stepeni.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u južnim, zapadnim i juogozapadnim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 11 do 18 stepeni, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.