open-navfaktor-logo
search
Vodostaji
U blagom porastu nivo rijeke Bosne, najviše padavina registrovano u Sarajevu
Nivo rijeke Bosne u Sarajevu (Reljevo) na nivou je 184 centimetra i ima tendenciju rasta, a raste i nivo rijeke Bosne u Zenici, koja je na nivou 118 centimetara.
Anadolija
19.03.2024. u 08:20
get url
text
Najviše padavina registrovano je na području Sarajeva 17 milimetara po metru kvadratnom
Najviše padavina registrovano je na području Sarajeva 17 milimetara po metru kvadratnom
Usljed padavina koje su zabilježene u proteklom periodu u Bosni i Hercegovini zabilježeno je blago povećanje vodostaja rijeka posebno u centralnoj Bosni, javlja Anadolija.
Tako je nivo rijeke Bosne u Sarajevu (Reljevo) na nivou 184 centimetra i ima tendenciju rasta, a raste i nivo rijeke Bosne u Zenici, koja je na nivou 118 centimetara.
Nivo rijeke Lepenice u Kiseljaku je na 72 centimetra i ima tendenciju rasta.
Iako su na području Sarajeva također zabilježene padavine, nivo rijeke Miljacke za sada stagnira, a na nivou je 131 centimetra.
Nivo rijeke Une u Martin Brodu stagnira i na nivou je 78 centimetara, a u stagnaciji je i nivo rijeke Sane u Vrhpolju koji je na nivou 93 centimetra.
Nivo rijeke Bile u Han Biloj je na nivou od 58 centimetara i također stagnira.
Najviše padavina u proteklom periodu registrovano je na području Sarajeva 17 milimetara po metru kvadratnom, dok je na području Han Pijeska palo 10 milimetara kiše po metru kvadratnom.
U Mrkonjić Gradu evidentirano je osam, Bugojnu, Višegradu i Zenici registrovano je po sedam, na Ivan-sedlu i Foči po šest, Sokocu pet, Bileći četiri, Bihaću, Sanskom Mostu i na Bjelašnici po tri, Doboju, Livnu i Srebrenici po dva, te Tuzli i Prijedoru po jedan milimetar padavina po metru kvadratnom.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.