open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U Bosni danas oblačno, u Hercegovini više sunca: Kakvo će vrijeme biti do utorka
U Bosni danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
16.12.2023. u 07:57
get url
text

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura zraka od minus dva do tri, na jugu do sedam, a dnevna od nula do šest, na jugu do 11 stepeni Celzijusa.

Dodatna stabilizacija vremenskih prilika, izraženije u dijelu Hercegovine, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti.

Opća slika će biti nešto lošija u centralnim i istočnim krajevima, usljed povremenih, slabijih padavina. Jutro svježije, primjereno ovom dijelu godine, potom malo ugodnije u odnosu na protekli period. Poželjno je toplije dijelove dana provesti na otvorenom.

U nedjelju pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka od minus pet do jedan, na jugu do šest, a dnevna od dva do sedam, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od minus jedan do pet, na jugu do osam, a dnevna od šest do 12, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

U utorak pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od nula do šest, na jugu do 10, a dnevna od osam do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.