open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
U Hercegovini žuti meteoalarm zbog visokih dnevnih temperatura, u Bosni zbog grmljavine
AUTOR: Anadoija
23.06.2024. u 09:36
get url
text
Zbog visokih dnevnih temperatura na području Hercegovine, a u ostatku zemlje zbog grmljavine na snazi je žuti meteoalarm. 
Mogućnost grmljavine očekuje se na livanjskom, sarajevskom i tuzlanskom području, dok se na banjalučkom, fočanskom, prijedorskom i višegradskom području prognoziraju pljuskovi sa grmljavinom zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.
Visoke dnevne temperature između 32 i 35 stepeni Celzijusa prognoziraju se na mostarskom i trebinjskom području.
- Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama - navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
U Bosni preovladava djelomično vedro vrijeme. Rijetki lokalni pljuskovi su registrovani u centralnim i sjevernim područjima. U Hercegovini je pretežno sunčano vrijeme.Temperature zraka izmjerene u osam sati iznosila je Bjelašnica 14, Livno 18, Široki Brijeg i Sokolac 19, Banja Luka 20, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 21, Bihać, Bugojno, Gradačac, Prijedor, Srebrenica i Zenica 22, Bijeljina i Trebinje 23; Mostar i Neum 25 stepeni Celzijusa.
Danas u Bosni djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Jači pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim satima kada je nevrijeme najizglednije na istoku, sjeveroistoku i sjeveru Bosne.
U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.
Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 35 stepeni Celzijusa.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.