open-navfaktor-logo
search
Vrijeme danas
U nižim dijelovima moguća kiša, u višim susnježica i snijeg
Jutarnja temperatura od minus dva do tri, na jugu od četiri do devet, a dnevna od četiri do 10, na jugu od osam do 13 stepeni Celzijusa
13.12.2019. u 07:49
get url
text
FOTO: ARHIV

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima slaba kiša moguća je u Hercegovini, a samo ponegdje u Bosni slab snijeg ili kiša. Poslijepodne ili u večernjim satima padavine u većini područja. U nizinama kiša, a u višim područjima susnježica ili snijeg.

Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje je očekivana količina padavina između 20 i 40, lokalno do 50 l/m2.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Krajem dana i u večernjim satima u Hercegovini i na zapadu Bosne očekuju se jaki udari juga.

Jutarnja temperatura od minus dva do tri, na jugu od četiri do devet, a dnevna od četiri do 10, na jugu od osam do 13 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno. Padavine su moguće u ranim jutarnjim i u večernjim satima. U nižim dijelovima grada kiša, a u višim susnježica ili snijeg.

Jutarnja temperatura oko jedan, a dnevna oko sedam stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje praćeno padavinama, koje će postepeno zahvatiti cijelu zemlju, negativno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba bit će izraženije. Moguće su meteoropatske reakcije poput promjena raspoloženja, glavobolje, malaksalosti, nesanice. Opća slika bit će lošija na zapadu i u Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.