open-navfaktor-logo
search
Vozači, oprez
U višim predjelima kolovoz je zalađen, na području Mostara i Livna jači udari vjetra
Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u BiH saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu.
30.11.2020. u 07:14
get url
text

Izuzetak su dionice u višim planinskim predjelima, gdje je kolovoz mjestimično zaleđen.

Na području Mostara, Livna i Tomislavgrada iz BIHAMK-a upozoravaju na povremeno jače udare vjetra.

Dolaskom hladnih dana, a u potrazi za hranom, sve su učestaliji izlasci divljih konja na magistralni put Livno - Šuica, što nepažnjom vozača nerijetko dovodi do saobraćajnih nezgoda.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu te da se ne kreće bez zimske opreme.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo - Srebrenik (u mjestu Blaževac) u vremenu od sedam do 17 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od sedam i po tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce - Crna Rijeka), zbog čega se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo - Tuzla (Olovske Luke i Husino), Vitez - Travnik (Kaonik - Nević Polje), Klašnice - Laktaši, Livno - Kamensko, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Posušje - Široki Brijeg i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od sedam do 19 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.