open-navfaktor-logo
search
Vozači, oprez
U višim predjelima magla, zbog niskih temperatura ima i poledice
Na dionicama u višim predjelima vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle i niske oblačnosti, a usljed niskih temperatura mogući su nailasci na mjestimičnu poledicu.
14.10.2020. u 07:14
get url
text

Iz BIHAMK - a ističu kako magle ima i na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Lašvu i Vrbas. Zbog toga se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Prozor - Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila teža od sedam i po tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog izvođenja radova, saobraćaj je (od ponedjeljka od osam sati do petka do 16 sati) obustavljen i u tunelu Dragoraj na dionici Ključ - Mrkonjić Grad. Za vrijeme obustave saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Vitez - Travnik (Nova Bila), Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo - Srebrenik - Šićki Brod, Maglaj - Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Livno - Kamensko i Šešlije - Modriča.

Na magistralnom putu Nemila - tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do pet sati).

Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila teža od sedam i po tona mogu koristiti alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Svakog radnog dana od 23 do osam sati na relaciji Doljani - Žitomislići - Buna - Dračevice - Podveležje, kreće se vangabaritni prijevoz.

Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju mole se za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od sedam do 19 sati.

Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.