open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
Ugažen snijeg i poledica na dionicama preko planinskih prevoja
Ugaženog snijega i poledice jutros ima na dionicama preko planinskih prevoja pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.
25.03.2020. u 06:40
get url
text

Posebno se izdvajaju dionice u zapadnim i jugozapadnim krajevima. Jak vjetar stvara snježne nanose na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Drvar.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere zatvoren je GP Izačić-Ličko Petrovo Selo.

Pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a na izlazu iz BIH kolona teretnih vozila duga je na GP Bosanski Šamac.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18h do 05h. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20h do 05h na snazi potpuna zabrana kretanja.

Iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.