open-navfaktor-logo
search
Temperature do 20 stepeni
Upaljen narandžasti meteoalarm: Širom BiH vjetrovito, mogući olujni udari i do 90 KM/h
Nedjelja nam donosi još jedan vjetrovit i topao dan uz pojačan jugo širom zemlje.
A.S.
10.03.2024. u 07:30
get url
text
Jugo će početi da jača od jutarnjih sati nedjelje, a dostići će svoj vrhunac u poslijepodnevnim i večernjim satima nedjelje, navode meteorolozi iz BHMeteo.ba.
vjetrovito5
Uz vrhunac vjetra širom zemlje jaki udari vjetra, u zapadnim, jugozapadnim, centralnim, istočnim dijelovima Bosne te u većem dijelu Hercegovine povremeno olujni udari jačine do 60 km/h.
Najjači vjetar se očekuje u brdsko-planinskim krajevima, prvenstveno na planinama zapadne Bosne uz lokalno orkanske udare vjetra jačine 80-90 km/h.
Štos e tiče vremena, U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno.
Lokalni pljuskovi se očeku u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Tokom noći kiša na jugu, zapadu i sjeverozapadu naše zemlje. Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima, južni i jugoistočni, dodaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Jutarnja temperatura zraka od šest do 11, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 20 stepeni Celzijusa.
U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne je lokalno moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura oko sedam, a dnevna oko 14 stepeni Celzijusa.
Slično kao i prvog dana vikenda, pri tome uz manje padavina, ali i dalje sa natprosječnim temperaturama i južinom, koja bi kod osjetljivih osoba mogla uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti.
Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili u toplijim dijelovima dana. Također, preporučljivo je reducirati aktivnosti.
U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na vrhovima planina se očekuje snijeg. Obilnije padavina u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren južni i jugoistočni, u jutarnjim satima povremeno sa jakim udarima. U Hercegovini prijepodne jak, a poslijepodne uglavnom slab jugo. Jutarnja temperatura zraka od šest do 10, na jugu do 12, a dnevna od osam do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.
U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama se očekuje slab snijeg. Poslijepodne u većem dijelu zemlje se očekuje slaba kiša, a tokom noći uglavnom u Hercegovini. Vjetar slab promjenljivog smjera.
Jutarnja temperatura zraka od tri do osam, na jugu do 10, a dnevna od osam do 12, na jugu do 14 stepenI Celzijusa.
U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći u Bosni slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni.
Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 10, a dnevna od osam do 14, na jugu do 17 stepeni Celzijusa.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.