open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Upozorenje vozačima na poledicu i odrone
Na svim dionicama se preporučuje maksimalno oprezna vožnja i napominje da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme
03.12.2019. u 17:02
get url
text
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Zbog niskih temperatura u poslijepodnevnim satima mogući su nailasci na poledicu, naročito na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima Bosne i Hercegovine, pa se pozivaju vozači na pojačan oprez. Pažnja se skreće i na povećanu opasnost od odrona.

Na svim dionicama se preporučuje maksimalno oprezna vožnja i napominje da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.