open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Upozorenje vozačima: Snijeg na kolovozu, oprez zbog poledice, magle i odrona
Ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu ima mjestimično na dionicama u višim planinskim predjelima, au nižim predjelima kolovoz je djelimično zasniježen.
09.01.2024. u 07:50
get url
text

Zbog niskih temperatura upozoravaju se na izraženu poledicu, posebno preko planinskih prijevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Zbog jakog vjetra skreće se pažnja na područje Hercegovine, kao i dionice Turbe - Nević Polje i Bugojno - Kupres (Koprivnica). Magla smanjuje vidljivost na putevima Ripač - Vrtoče i Glamoč - Mliništa, kao i na prijevoju Rostovo (Bugojno - Novi Travnik). 

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać - Srbljani - Bosanska Krupa, Turbe - Karanovac, Sarajevo - Foča, Crna Rijeka - Jajce - Donji Vakuf i Bugojno - Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik - Bugojno) i Makljen (Prozor - Gornji Vakuf / Uskoplje).

Na dionicama sa aktuelnim radovima saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno - Šuica upozorava se na česte izlaske divljih konja na kolovozu.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.