open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Upozorenje za vozače, česti odroni na putevima
Magla jutros smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke: Bosnu, Drinu, Lašvu i Spreču, dok na širem području Bihaća, kao i na putu Ključ-Vrhpolje-Sanski Most upozoravamo na povremeno jak vjetar.
06.02.2021. u 08:15
get url
text

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.