open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Uslijedit će pogoršanje vremena, na planinama snijeg
Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme.
20.11.2023. u 07:50
get url
text

Kiša se očekuje u noći na utorak. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 14 stepeni. Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne.

Povećana naoblaka i mjestimično tmurno vrijeme, praćeno povremenim, slabijim padavinama, pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje. Nadolazeća promjena, kod osjetljivih osoba mogla bi dovesti i do jačanja tegoba u vezi s njihovim bolestima, izraženije sa noćnim satima. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opća slika će, većim dijelom dana, biti lošija na zapadu zemlje.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jugo prijepodne. Temperatura zraka većinom između pet i 10 na jugu do 14 stepeni Celzijevih. Od poslijepodnevnih sati temperatura zraka će opadati.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama sa kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa snijegom. U poslijepodnevnim i večernjim satima i u nizinama može padati slab snijeg. U Hercegovini kiša prijepodne, na planinama će padati snijeg. U poslijepodnevnim satima u Hercegovini smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između jedan i šest, na jugu zemlje do 12 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.