open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Večeras snijeg pada i u gradovima, pojačane tegobe kod hroničnih bolesnika
Danas će u našoj zemlji biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama će uglavnom padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg.
22.03.2020. u 08:53
get url
text
Vrijeme, snijeg
Vrijeme, snijeg
FOTO: Faktor

U večernjim satima slabog snijega može biti i u nizinama. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između tri i osam, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici, minus pet stepeni, dok je najtoplije bilo u Mostaru, 13 stepeni.

Pogoršanje praćeno padavinama uzrokovat će jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Pojačan osjet hladnoće, usljed nižih temperature i većeg sadržaja vlage u zraku, mogao bi loše djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju i umanjiti aktivnosti.

Sutra će u ranim jutarnjim satima biti slabog snijega u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni tokom dana pretežno oblačno sa novim padavinama u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. U nizinama ispočetka će padati i kiša koja će preći u susnježicu i snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minuš šest i nula, na jugu do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i četiri stepena.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg, u nizinama rijeđe susnježica. Izgledno je formiranje sniježnog pokrivača od pet do 20 centimetara. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša.

U srijedu će također padati snijeg ili susnježica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.