open-navfaktor-logo
search
Izvještaj iz BIHAMK-a
Vozači, usporite: Magla i klizav kolovoz otežavaju vožnju
Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja
22.11.2019. u 07:48
get url
text

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Savu i Spreču, kao i na širem području Sarajeva, Tomislavgrada, Viteza i Kiseljaka, te na putevima Žitomislići - Doljani i Kupres - Šuica. Kolovoz je mjestimično vlažan i klizav, a upozoravamo i na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su od 07 do 16 sati, na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever - Lepenica, kao i magistralne puteve: Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište), Donji Vakuf - Jajce (tunel Vinac), Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), Doljani - Metković i Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac).

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.