open-navfaktor-logo
search
Najgore u nedjelju
Zbog dva događaja cijeli vikend obustave saobraćaja u Sarajevu, GRAS saopćio kako će voziti
Tramvaj neće voziti od Skenderije do Baščaršije, a potom i od Čengić Vile do Baščaršije. Promjena je i za komercijalu, samo će trolejbus voziti normalno.
AUTOR: Faktor
07.06.2024. u 13:50
get url
text
Zbog dva događaja iz MUP-a Kantona Sarajevo su najavljene obustave saobraćaja u centru Sarajeva tokom vikenda. 
"Najgore" će biti u nedjelju. 
Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS Sarajevo saopćili su kakve su izmjene u odvijanju gradskog prijevoza. 
Austrijski bal i subota
Zbog održavanja "Austrijskog bala 2024", u subotu će od 19.45 do 21 sat doći do privremene obustave saobraćaja u ulici Obala Kulina Bana, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Brodac do spoja sa ulicom Telali. 
Zbog toga će tramvaji voziti na relaciji Ilidža - Skenderija, dakle neće ići do Baščašije, dok će komercijala Vijećnica - Dobrinja promijeniti trasu tako što će od Skenderije saobraćati trolejbuskom "džadom" do Trga Austrije i nazad.
F1 Show Run i cijeli vikend
Nadalje, zbog manifestacije "F1 Show Run" bit će, oba dana vikenda, izmijenjen režim saobraćaja u ulici Zmaja od Bosne (od raskrsnice s ulicom Halida Kajtaza do raskrsnice sa ulicom Vrbanja).
To će dovesti do izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza putnika, u nekoliko navrata. Prvo tramvaj neće voziti od Skenderije do Baščaršije, a potom i od Čengić Vile do Baščaršije. Promjene su i kod komercijale Vijećnica - Dobrinja i nekih drugih autobuskih linija, a samo će trolejbusi voziti uobičajeno.
U subotu od 8.30 do 11 sati
Tramvajski saobraćaj će se odvijati preko linije 6 (Ilidža -Skenderija),
Autobuska linija 31e Vjećnica - Dobrinja se preusmjerava preko mosta Skenderija na terminal Trg Austrije.
U subotu od 23 sata: 
Tramvajski saobraćaj će biti preusmjeren i obavljat će se na relaciji Čengić Vila - Ilidža. 
U nedjelju od ponoći do 20 sati:
Tramvajski saobraćaj će biti preusmjeren i obavljat će se na relaciji Čengić Vila - Ilidža.
Komercijalna autobuska linija Vijećnica - Dobrinja će mijenjati trasu tako što će saobraćati ulicama Hamdije Čemerlića - trolejbuskom trasom do Skenderije - Hamze Hume (preko mosta Skenderija) - ustaljenom trasom oko Baščaršije do Higijenskog zavoda - Hamze Hume (preko mosta Skenderija) - trasom trolejbusa do ul. Hamdije Čemerlića - Hamdije Čemerlića - zatim ustaljenom trasom.
Linija 41 (Drvenija - G.Velešići) saobraćat će skraćeno na relaciji Gornji Velešići - Željeznička stanica. 
Linija 23a (Ž. Stanica - Reljevo - Dobroševići) djelimično će mijenjati trasu i od ulice Hamdije Čemerlića do Željezničke stanice i nazad saobrat će ulicom Put života.
- Noćni prijevoz Ilidža - Baščaršija (tramvaj) obavljat će se autobusima tako što će mijenjati trasu i saobraćati ulicama Hamdije Čemerlića - trolejbuskom trasom do Skenderije - Hamze Hume (preko mosta Skenderija) - ustaljenom trasom oko Baščaršije do Higijenskog zavoda - Hamze Hume (preko mosta Skenderija) - trasom trolejbusa do ul. Hamdije Čemerlića - Hamdije Čemerlića - zatim ustaljenom trasom - naveli su iz preduzeća GRAS.
Napominju da će trolejbusi ove dane voziti redovno, s tim da će u nedjelju imati pojačan broj vozila.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.