open-navfaktor-logo
search
Iz BIHAMKA-a upozorili
Zbog nevremena otežan saobraćaj na većini putnih pravaca u BiH
Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežno je saobraćanje na većini putnih pravaca u BiH.
18.07.2021. u 18:22
get url
text

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, saopćeno je iz BIHAMK-a.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela.

Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju puteve: Srebrenik-Orašje i Hutovo-Stolac, kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prijelazima Donja Gradina i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila u oba smjera.

Na graničnom prijelazu Kamensko duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na graničnim prijelazima Zupci i Doljani gužva je na ulazu u Bosnu i Hercegovinu.

I na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, a zadržavanja su do 30 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.