open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Zbog padavina i odrona potreban pojačan oprez, na pojedinim dionicama obustavljen saobraćaj
Zbog nestabilnih vremenskih prilika i učestalih lokalnih padavina, vozačima se savjetuje pojačan oprez. Skreće se pažnja i na mogućnost nailaska na sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.
28.09.2020. u 07:47
get url
text

Na magistralnom putu Prozor - Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila teža od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce - Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja radova moguće je na dionicama: Jablanica - Mostar (most Begića i Begovića), Vitez - Travnik (Bila), Tarčin - Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo - Srebrenik - Šićki Brod, Maglaj - Doboj (Mravići), Livno - Kamensko i Šešlije - Modriča.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani - Žitomislići - Buna - Dračevice - Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, saopćava BIHAMK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.