navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Savjeti

Kada kuhaju grašak, mnogi prave ovu grešku, ubacite jedan sastojak i bit će ukusniji

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 04.11.2024. u 08:17
get url
text
Nutricionisti predlažu potpuno novi recept za pripremu graška!
Domaćice kažu da nema ničeg prostijeg nego skuhati grašak. Otvorite kesu zamrznutog povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocijedite i začinite?
Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način. Prvo izdinstate malo crnog i bijelog luka, pa zatim mrkvu i na kraju dodate grašak kuhate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate.
Sada nutricionisti imaju potpuno novi prijedlog. U toploj tavi otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti.
Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet. Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji.
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO