U rashladnoj vitrini najbliže prodavnice možete naći industrijski voćni jogurt, ali taj nema mnogo toga zajedničkog sa pravim domaćim. U domaćem nećete naći šećer, modifikovani skrob, zgušnjivače (pektin, karubu gumu), koncentrate voćnih sokova i arome (uglavnom vještačke). Naći ćete samo jogurt i voće po želji
U blender (štapni ili bilo koji drugi) stavite jednu mjeru smrznutog voća (npr 100g) i dvije mjere jogurta (recimo 200 ml bilo kojeg jogurta). U sezoni možete iskorisiti svježe voće, ali ni smrznuto nije loše. Uključite blender na kratko, a kada je gotovo, sipajte svoj voćni jogurt u veću čašu ili šolju. Po želji možete ukrasiti jogurt sa komadićima voća.
Voćni jogurt u domaćoj varijanti je dobar kao osvježavajući napitak koji blagotvorno deluje na organizam, obično se prepisuje u dijetama za mršanje kao užina, a naročito je povoljan u ishrani dijabetičara.