Proljeće je nezaobilazno za guiche, proljetno jelo koje ćete rado spremati. Quiche, možete prevesti kao kolač, a riječ je o svestranom jelu koje možete poslužiti u svakoj prilici, kao predjelo, ali i glavno jelo.
Donosimo vam recept za guiche sa lisnatim tijestom, feta sirom i zeljem.
Evo sastojaka za šest porcija: 1 komad smrznutog lisnatog tijesta (250
g), 3jaja
150 g rama feta sira, 300 mililitara mlijeka, 200 grama svježeg zelja, ½
žličice sušenog
origana, so.
Priprema:
Napravite nadjev: Prije svega, upalite rernu neka se grije na 190 stepeni jer vam neće trebati puno vremena za pripremu.
Pomiješajte
jaja i mlijeko pjenjačom
pa dodajte zelje narezano na trakice, izmrvljeni
feta sir i origano.
Izmiješajte
gumenom lopaticom i posolite po vlastitom ukusu. Zatim složite u kalup.
Odleđeno tijesto razvaljajte na veličinu okruglog kalupa za pite promjera
oko 26 centimetara kojeg ste lagano nauljili i stavite unutra tako da prekrije
i stranice.
Ulijte
nadjev i poravnajte. Pecite
u zagrijanoj rernii
oko 40 minuta. Prohladite prije posluživanja
jer će se
lakše rezati.