navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dokazano radi

Stavite ovo u staklenku i više nikad nećete vidjeti ose i stršljene u vašoj blizini

Ako imate problema s više kukaca i buba istovremeno, onda je za vas sljedeći recept

AUTOR: Jutarnji.hr
Objavljeno: 19.06.2024. u 07:46
get url
text
Ljeto je mnogima omiljeno godišnje doba. A kako i ne bi bilo kada je u znaku odmora, putovanja, kupanja, sunčanja, druženja, bezbrižnosti...
No nije sve tako sjajno. Postoje i problemi koje ovo godišnje doba donosi.
Naprimjer, ose i stršljeni koji nam često znaju remetiti opuštena drijemanja ili razgovor s prijateljima u lijenim popodnevnim satima.
Kako to riješiti? Ima više načina.
Onaj u kojeg se mnogi ljudi kunu na društvenim mrežama da djeluje provjereno jest homemade tekućina protiv osa i stršljena.
Kako bi ova metoda uspjela potrebno je izbušiti rupe na poklopcu jedne staklenke. Na dno tegle stavite med i razrijedite ga s malo vode ili dodajte kašiku pekmeza.
Kukce će privući slatki miris, ulazit će kroz rupice, ali se neće moći odvojiti od medene smjese. Promijenite staklenku po potrebi.
Ako imate problema s više kukaca i buba istovremeno, onda je za vas sljedeći recept. Trebat će vam: 30 ml maslinovog ulja, kap eteričnog ulja citronele, kap eteričnog ulja eukaliptusa, kap eteričnog ulja metvice, kap eteričnog ulja mirte, kap eteričnog ulja čempresa i kap eteričnog ulja stabla čaja. Sve sastojke pomiješajte u staklenku, dodajte malo vode i promiješajte.
Ali budite oprezni. Ovakvu smjesu ne smijete držati blizu očiju, čak ni dok je radite.
I za kraj, ako u svoj dom možete unijeti neku od ovih biljaka, ose i stršljeni će nestati kao gumicom izbrisani. Biljke koje tjeraju insekte iz kuće su: bosiljak, ruzmarin, lavanda i matičnjak, piše Jutarnji.hr.
POVEZANO