navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavna voditeljica

Jelovnik Oprah Winfrey pomoću kojeg je smršala 20 kilograma i zadržala težinu

Oprah Winfrey često je isticala da je oduvijek imala problema sa viškom kilograma, kao i da su razne dijete bile potpuno bezuspješne.

Objavljeno: 08.10.2022. u 16:34
get url
text

Slavna američka voditeljica kaže da je njena namjera uvijek bila da smrša kako bi se "uvukla" u određenu haljinu i kako bi izgledala lijepo za određeni događaj.

Međutim, kako su se kilogrami uvijek vraćali shvatila je da to nije najbolje rješenje, te je odlučila da promijeni svoju namjeru i ciljeve.

Jednostavno je odlučila da bude zdrava, emotivno, fizički i duhovno. Kako kaže, tada se promijenio proces i svrha njenog mršanja.

Priznaje da joj je bilo dosta lakše jer je imala jasnije namjere.

Zahvaljujući novom pristupu mršanju, koji primjenjuje od 2015. godine, izgubila je 20 kilograma.

Ono što je dobro u cijeloj priči je da se kilogrami nisu vratili, te je uspjela da zadrži željenu težinu.

Najveću ulogu u uspješnom gubitku kilograma ima njen raznovrsni jelovnik koji izgleda ovako:

Doručak

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oprah (@oprah)

Doručak koji se skoro svaki dan nalazi na voditeljicinom jelovniku je: sendvič sa jajetom, avokadom, šunkom i pardajzom na hljebu, od cjelovitih žitarica, čaj. Najčešće pije indijsku varijantu čaja koji je obogaćen začinima kao što su cimet, đumbir i karamfilić.

Ručak

Za ručak obično jede supu od pardajza i salatu od kelja ili tjesteninu sa škampima. Voditeljica priznaje da voli supu, ali da uz nju uvijek ima neki dodatak kao što je kelj sa dodatkom jabuke, suhih borovnica, badema, sira i dresinga na bazi senfa.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oprah (@oprah)

Druga opcija za ručak je tjestenina sa škampima koju je jednostavno pripremiti. U kuhanu tjesteninu dodaje se malo maslinovog ulja, soli, bibra, česno bijelog luka i tri kašike rendanog sira. Na kraju se tjestenini dodaju i grilovani škampi, a po želji se jelo može dopuniti paradajzom i rukolom.

Večera

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oprah (@oprah)

Za večeru voditeljica bira file bakalara sa mahunarkama. Ako niste ljubitelj bakalara, možete ga zamijeniti drugom ribom, a u obilju raznih mahunarki sigurno ćete naći nešto za sebe.

- Za večeru volim jesti ribu i povrće. Često popijem i čašu vina ili neki koktel – kazala je Orah Winfrey.