navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pohvalio ga

Martin Scorsese tvrdi da je ovo jedan od najboljih glumaca u historiji filma

Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio počeli su sarađivati prije više od 20 godina, kada se DiCaprio pojavio u filmu Bande New Yorka (Gangs of New York), a posljednji film na kojem su radili skupa bio je prošlogodišnji triler Ubojice cvjetnog mjeseca.

Objavljeno: 16.01.2024. u 09:16
get url
text

DiCaprio je u filmu utjelovio Ernesta Burkharta, koji je sa svojim ujakom (Robert De Niro) bio upleten u ubistva bogatih Osage Indijanaca. 

Scorseseov najnoviji film pokupio je brojne pohvale, a na nedavno održanoj dodjeli nagrada njujorške organizacije National Board of Review, osvojio je tri nagrade.

Glumica Lilly Gladstone, koja je utjelovila Ernestovu ženu Mollie, osvojila je nagradu za najbolju glumicu, dok je Scorsese pokupio nagrade za najboljeg redatelja i najbolji film.

Tokom svog govora, slavni redatelj posebno je pohvalio Leonarda DiCaprija, kojeg je nazvao jednim od najboljih glumaca u historiji filma, piše IndieWire.

- Nije mogao doći danas iz jednog jako dobrog razloga… Ima pripreme za novi filma Paula Thomasa Andersona. Robert De Niro mi je prvi pričao o Leu DiCapriju nakon što je radio s njim na filmu This Boy’s Life. Rekao mi je: 'Moraš raditi s ovim klincem jednog dana.' De Niro mi do tada nije preporučio nikoga - prisjetio se Scorsese.

- Tako smo u 23 godine zajedno snimili šest filmova… Vjerujem u njega. Mrzite ga, ali ga i volite… sve kontradikcije onoga što nas čini ljudima. Uistinu znam da je on stvarno jedan od najboljih glumaca u historiji filma. Zahvalan sam mu na svemu - izjavio je Scorsese.