navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Novi singl

Obradili pjesmu Šabana Bajramovića: Poslušajte numeru "Peno" u izvedbi benda Divanhana

Bosanskohercegovački bend Divanhana, koji je široj javnosti poznat po vrsnim interpretacijama tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, nerijetko svoj kreativni rad oplemeni i izvedbama pjesama autora koji su svojim stvaralaštvom obogatili world music scenu naših prostora.

Objavljeno: 12.09.2022. u 20:59
get url
text

Tako su obradili pjesmu "Peno", legendarnog romskog kantautora Šabana Bajramovića, te istu odabrali za treći singl sa novog albuma "Zavrzlama".

Pjesma je snimana na njihovom posljednjem koncertu u Lisinskom 29. februara 2020. godine, dok video, u vidu kratkog dokumentarnog filma, prikazuje kadrove iza scene, samog procesa pripremanja i realizacije pomenutog koncerta, te oproštaja članova benda Divanhana sa Šejlom Grgić koja je svoju saradnju sa ovim sastavom privela kraju ranije ove godine.

- Osjećam veliku zahvalnost za protekle četiri godine koje su ispisale mnogo važnih stranica u mom životu. Jedno divno poglavlje koje je ispunjeno velikim iskustvom, najljepšim emocijama u lijepim i u onim malo manje lijepim trenucima kada smo se svi skupa čvrsto držali za ono što nas veže, a to je muzika, naša riznica kreativnosti i ljubavi - naš sevdah - izjavila je Šejla Grgić povodom izdanja pjesme "Peno" koja je ujedno i posljednji single Divanhane sa pomenutom bivšom članicom.

Produkciju za pjesmu potpisuje dugogodišnji saradnik benda Divanhana Borjan Milošević, dok je video realizovala sjajna ekipa Mono Digital, na čelu sa Sallexom Perićem.