navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
TV zvijezda

Oprah Winfrey otkrila zbog čega su je ismijavali 25 godina: "Osjećala sam tugu i stid"

U velikom intervjuu za magazin "People", Oprah Winfrey, osvrnula se na to kako su je godinama javno kritikovali zbog viška kilograma.

Objavljeno: 16.12.2023. u 20:31
get url
text

Američka TV zvijezda, koja će krajem januara proslaviti 70. rođendan, ispričala je kako joj je bilo najgore kada se na televiziji emitirao njen talk show "Oprah Winfrey Show".

- Ismijavanje moje težine trajalo je 25 godina i već je poprimilo oblik javnog sporta. Sa stvarima koje su se pričale o meni i šalama koje su se zbijale na moj račun danas se ne biste mogli samo tako izvući - objasnila je Winfrey koja je veliki dio života posvetila pomaganju drugima, pogotovo ženama i manjinskim grupama.

Kao posebno bolno iskustvo istaknula je trenutak s početka karijere, kada se "našla na tapeti" modnog kritičara Mr. Blackwella i završila na naslovnici magazina koji je već u naslovu pogrdno ismijavao njenu težinu.

- Nisam bila ljuta. Jednostavno sam prihvatila to kao istinu i vlastitu krivicu. Osjećala sam tugu i stid, ali u tom trenutku ljutnja mi nije bila ni na kraj pameti - objasnila je.

Prekretnica u njenom razmišljanju dogodila se tokom snimanja panela "The State of Weight", u kojem su učestvovali stručnjaci za mršanje i ljekari. Tada se dogodio trenutak u kojem je shvatila da je dugi niz godina neopravdano krivila sebe za prekomjernu težinu, dok je zapravo imala predispozicije koje snaga volje ne može kontrolirati.

Nakon ovog razgovora uspjela se osloboditi stida i posavjetovati se s ljekarom. On joj je prepisao lijek koji joj je pomogao u borbi s kilogramima, a zvijezda ga koristi i dan danas. Iako nije htjela otkriti o kojem se preparatu tačno radi, Oprah izgleda sjajno.

Zvijezda je podijelila i da je, osim spomenutog preparata, pronašla i program koji joj je pomogao da promijeni cijeli životni stil. U programu Weight Watchers naglasak je bio na omjerima u prehrani, a u 15 mjeseci uspjela je skinuti više od 20 kilograma.