navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Projekti

Pjesmom "Čuješ li svijete" učenik Erol Begić iz Konjica poslao snažnu poruku mira

Prva osnovna škola Konjic uz pokroviteljstvo Grada Konjica u proteklim danima aktivno je provodila aktivnosti koje su rezultirale snimljenim spotom za pjesmu "Čuješ li svijete", čiji je autor učenik Erol Begić.

Objavljeno: 13.12.2023. u 21:19
get url
text

Pjesma je svojevrsna poruka mira djece Konjica upućena svijetu, koja je prvi put izvedena tokom obilježavanja Dana državnosti BiH u Konjicu, a čiji je spot objavljen večeras na YouTube kanalu Music Forum BiH.

- Hvala što ste me podržali u ovom projektu. Ja najviše volim pisati, pjevati i svirati, tako da ću odraslima samo reći hvala - kazao je Begić, saopćeno je iz Grada Konjica.

Gradonačelnik Osman Ćatić naglasio je kako Grad Konjic nastoji podržati sve dobre ideje, a naročito one koje, kao rezultat dodatnog zalaganja učenika i nastavnika, dolaze od naših obrazovnih ustanova.

- Ideja koja je zaslužila pažnju je snimanje spota za pjesmu "Čuješ li svijete" čiji je autor teksta i muzike učenik Prve osnovne škole i Osnovne muzičke škole s pravom javnosti Rezonanca Erol Begić. Ima li šta ljepše nego univerzalnim jezikom - muzikom i pjesmom poslati poruku mira. S velikom odgovornošću  i entuzijazmom svi su pristupili pripremi i realizaciji ideje, koja je zahvaljujući podršci grupe muzičkih i produkcijskih profesionalaca iz našeg grada rezultirala spotom koji na pravi način odražava poruku koju pjesma nosi.

Na nama je da nošeni energijom ove pjesme i u budućnosti budemo podrška našim mladim sugrađanima, njihovim idejama, idejama njihovih nastavnika, škola, udruženja i organizacija u kojima iskazuju svoju kreativnost, vještine i znanje - kazao je Ćatić.

Direktor Prve osnovne škole Omer Kozić tokom premijernog predstavljanja spota, koje je organizirano u prostorijama škole, zahvalio je Gradu na kontinuiranoj podršci školi, kao i svim obrazovnim ustanovama na području Konjica, upućujući riječi zahvalnosti svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

- Ovo je prilika da čestitam Erolu na pjesmi i trudu, njegovim roditeljima i nastavnicima na podršci, a kolegici Sadi Korić na ideji da naša škola uradi nešto ovakvo - naglasio je Kozić.

Tokom predstavljanja spota za pjesmu "Čuješ li svijete" ekipa u sastavu Vanja Alikadić, Emir Tucaković i Edis Macić, koja je bila angažirana na muzičkoj, produkcijskoj i video obradi pjesme i spota, iskazala je zadovoljstvo zbog uspješno realiziranog zajedničkog projekta, koji im je, kako su naveli, bio izazov i čast.