navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Oglasila se

Selma Bajrami objasnila misteriju modrica na njenom licu

Folk pjevačica Selma Bajrami uznemirila je danas javnost fotografijom na kojoj joj je lice bilo u modricama, a koju je objavila na društvenim mrežama.  

Objavljeno: 04.03.2024. u 22:43
get url
text

VEZANI TEKST - Lice puno modrica: Selma Bajrami zabrinula fanove

Bajrami se potom, nekoliko sati kasnije, ponovo oglasila na društvenim mrežama. Poručila je kako nad njom nije izvršeno nasilje, već da je našminkana za potrebe snimanje spota za pjesmu "Dama".

- Nasilje nad ženama je ozbiljan problem koji zahtjeva hitnu pažnju i akciju. To je kršenje osnovnih ljudskih prava koje nanosi nepopravljivu štetu pojedincima i društvima generalno. Da bismo smanjili pojavu nasilja nad ženama moramo djelovati zajedno kao društvo na više nivoa. Jedan od njih je podizanje savjesti, edukaciji i pružanju pomoći žrtvama. Važno je da svako od nas preuzme odgovornost i prijavi svaki vid nasilja. Bilo da smo žrtve ili da smo svjedoci istog.

Svjedoci smo da se svakodnevno ubije barem 3 žene mjesečno. To je strašno. A koliko tek žena trpi psihičko i fizičko maltretiranje a da to niko ne zna… Zato ne okrećimo glavu na drugu stranu ka budemo svjedoci bilo kog vbida nasilja. Priljavimo, djelujmo i spasimo nečiji život. 

P.S. Ja nisam pretučena, u pitanju je slika sa snimanja spota za pjesmu "Dama" koja između ostalog upravo govori o borbi žena sa svakakvim problemima i daje jasnu poruku da nikada ne treba da odustanemo. "Korak po korak, dan po dan - Sve bolje bit će mi - poručila je bh. pjevačica.