navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nakon 20 godina

Objavljen video Billa Clintona i Monice Lewinsky iz Ovalnog ureda

Dođi, Monica, odrješito je rekao svojoj sekretarici američki predsjednik Bill Clinton čekajući da se zajedno fotografiraju u Bijeloj kući

Objavljeno: 06.10.2018. u 17:50
get url
text

Dođi, Monica, odrješito je rekao svojoj sekretarici američki predsjednik Bill Clinton čekajući da se zajedno fotografiraju u Bijeloj kući. Prije toga je snimao fotografije s ostatkom osoblja, ali s Monicom Lewinsky poželio se slikati zasebno. Čim ju je predsjednik pozvao, Lewinsky mu je hitro prišla, pogledala ga u oči i nasmiješila se. Clinton ju je obgrlio oko struka i u prisnom zagrljaju pozirali su fotografu. Kad je snimanje završilo, Clinton je Monicu potapšao po leđima, piše 24sata.hr.

Sve ovo vidi se na videosnimci koja je prvi put objavljena u srijedu na YouTube kanalu Clintonove predsjedničke biblioteke, više od 20 godina nakon seksualnog skandala koji je potresao Ameriku i umalo doveo do opoziva predsjednika Clintona.

U vrijeme kad je snimka nastala, 28. februara 1997, Clinton i Lewinsky još su bili u tajnoj vezi. Ona je ubrzo prebačena na posao u Pentagon, a tri mjeseca kasnije Clinton je rekao svojoj bivšoj sekretarici da moraju okončati aferu koju su krili pune dvije godine.

Godinu kasnije cijeli slučaj će završiti u javnosti s detaljima o njihovim seksualnim odnosima u Ovalnom uredu, Clintonovim poricanjem pred kamerama i pokušajem opoziva u Senatu.

Ova snimka bila je u arhivi više od 20 godina sve dok nedavno anonimni građanin nije, prema pravu na pristup informacijama, zatražio od Clintonove predsjedničke biblioteke da je objavi.