navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Izgrizle policajce

Policijska stanica u Parizu zatvorena zbog najezde buha

Već nekoliko dana službenici policijske stanice u pariskom 19. arondismanu žrtve su najezde buha, a možda i stjenica koje ugrožavaju njihov rad

Objavljeno: 06.05.2019. u 13:26
get url
text

Policijska stanica na sjeveroistoku Pariza zatvorena je zbog najezde buha koje su do krvi izgrizle policajce i ostale zaposlenike, objavio je sindikat policajaca, istaknuvši da su uvjeti za rad u potpunosti neprihvatljivi.

- Već nekoliko dana službenici policijske stanice u pariskom 19. arondismanu žrtve su najezde buha, a možda i stjenica koje ugrožavaju njihov rad. Uvjeti rada su neprihvatljivi - stoji u saopćenju sindikata.

Neki poslovi, poput istraga, premješteni su u nedjelju u aneks zgrade, a posjete za javnost policijskoj stanici do daljnjega su zabranjeni. Sindikat traži potpunu dezinfekciju cjelokupnog prostora policijskih zgrada, što bi moglo potrajati najmanje 48 sati.

U saopćenju sindikata stoji da je više zaposlenih zbog ujeda bilo prisiljeno zatražiti liječničku pomoć.

Još nije poznato je li riječ o buhama ili stjenicama, ili o objema vrstama insekata.

Policijski sindikat navodi i da ovakvo stanje traje već tri sedmice, bez obzira na to što su zaposlenici pet različitih firmi obavili dezinfekciju pojedinih dijelova policijske stanice.

Zvaničnici sindikata u ponedjeljak će se sastati s ministrom unutrašnjih poslova Christopheom Castanerom i bez sumnje će mu "staviti buhu u uho".