navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Poznati glumac

Baldwin se nagodio s porodicom ubijene snimateljice, njen suprug dobio posao na filmu

Glumac Alec Baldwin (64) je s porodicom poginule snimateljice Halyne Hutchins postigao neobjavljenu nagodbu, stoji u izjavi koju je objavio glumčev advokat, prenosi CNN.

Objavljeno: 05.10.2022. u 19:26
get url
text

U februaru ove godine je u Santa Fe podnesena tužba protiv Baldwina, produkcijskih firmi filma, njegovih producenata i ostalih ključnih članova ekipe zbog brojnih povreda standarda filmske industrije.

Matthew Hutchins, udovac Halyne Hutchins koja je ubijena na snimanju, bit će izvršni producent na filmu i primit će dio zarade, stoji u saopćenju.

- Postigli smo nagodbu, podložnu sudskom odobrenju, za naš nepravedan slučaj smrti protiv producenata Rusta, uključujući Aleca Baldwina i Rust Movie Productions, LLC. Kao dio te nagodbe, naš slučaj će biti odbačen. Snimanje filma "Rust", čiji ću izvršni producent sada biti ja, nastavit će se sa svim originalnim glavnim igračima u januaru 2023. Nemam interesa upuštati se u predbacivanje ili pripisivanje krivice (producentima ili g. Baldwinu). Svi mi vjerujemo da je Halynina smrt bila užasna nesreća. Zahvalan sam što su se producenti i estradna zajednica okupili kako bi odali počast Halyninom posljednjem radu - rekao je Hutchins u izjavi.

- Tokom ovog teškog procesa, svi su zadržali specifičnu želju učiniti ono što je najbolje za Halynina sina. Zahvalni smo svima koji su pridonijeli razrješenju ove tragične i bolne situacije - rekao je u izjavi Baldwinov odvjetnik, Luke Nikas.

Filmski reditelj Joel Souza, koji je također povrijeđen u pucnjavi, trebao bi se vratiti u film.

- Oni od nas koji smo imali sreću provoditi vrijeme s Halynom znali su da je iznimno talentovana, ljubazna, kreativna i izvor nevjerojatne pozitivne energije. Samo bih volio da ju je svijet upoznao pod drugačijim okolnostima, kao što bi sigurno bio kroz njen nevjerojatan rad. U mojim vlastitim pokušajima da se izliječim, svaka odluka da se vratim kako bih završio režiju filma za mene bi mogla imati smisla samo ako je učinjena uz sudjelovanje Matta i porodicu Hutchins - rekao je Souza u izjavi i dodao da će završiti film u počast Halyni.