navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavna reperica

Cardi B otkrila recept za masku koja ubrzava rast kose i čini je hidratiziranom

Iako mnoge slavne dame za svoju beauty rutinu biraju često komplikovane i vrlo skupe procedure i proizvode, u slučaju poznate reperice, Cardi B, čini se da su stvari poprilično jednostavne i pristupačne.

Objavljeno: 27.07.2020. u 18:57
get url
text

Ona je na svom Instagram profilu podijelila DIY masku koja ubrzava rast kose i čini je hidratiziranom, a ono najzanimljivije je da je svako može napraviti sam kod kuće uz svega nekoliko sastojaka iz obližnje trgovine.

Pod objašnjenjem kako je ova maska korisna za svaki tip kose, Cardi B je otkrila da je upravo zahvaljujući ovom kućnom pripravku njena kosa od 2014, kada je bila do ramena, do danas značajno narasla.

 

Osim discipline, prema riječima reperice, za masku će vam trebati avokado, dva jaja, kašika majoneze i ricinusovo ulje ili bilo koje ulje koje vaša kosa dobro podnosi.

Prvi korak njege je dobro raščešljati kosu, a drugi nanijeti masku. Kosu potom zamotajte i pustite da maska stoji što duže.

Prije nego što ćete masku isprati, pošpricajte kosu rižinom vodom koju ćete također pripremiti kod kuće tako što ćete u rižu sipati vodu i ostaviti da stoji barem pola sata. 

Želite li dodatni volumen, prije sušenja kosu omotajte oko velikih viklera i tek tada sušite je fenom.