Mirko Šenkovski Geronimo priprema nove pjesme za Halida Bešlića, Crvenu jabuku, Aidu Husanović, Mirka Perković Pokya...

- Stvarno me očekuje radno ljeto jer imamo veliki broj projekata na kojima radim. Veliki je broj pjevača iz dijaspore koji žele da im radim albume, a posljednji u nizu je Mirko Perković Poky iz Livna, koji već četrnaest godina živi na relaciji Berlin – Minhen. Ovaj muzički materijal sadržavat će 12 autorskih pjesama, a snima se u Sarajevu i Zagrebu, dok će u Londonu biti finaliziran - kaže Šenkovski.

Prvi album Perković je uradio u saradnji sa Larisom Pašalićem 2005. godine, a pet godina poslije muzički materijal je snimio a producentom Sašom Živanovim iz Bugojna. Uz autorske pjesme, radi i svira muzičke obrade.

- Narodski sam čovjek. Na albumu će biti i tambure i harmonike, ono što ljudi i vole. Sa Geronimom se dugo poznajem i u razgovoru smo odlučili da krenem tim profesionalnijim i ozbiljnijim muzičkim putem. Želim ispuniti svoju želju da uradim nešto kvalitetno i dobro, da imam jednog vrhunskog autora i vrhunsku produkciju, kako bih mogao reći to je moje za sva vremena. Najbitnije mi je da ja budem zadovoljan, a ne moram imati niti jedan hit – kaže Mirko Perković Poky.

Mirko Perković Poky

Izvor: Faktor