Sastojci:
300 grama bijele čokolade za kuhanje
500 ml slatkog vrhnja
1 kašika šećera
1 kašika ekstrakta vanilije
Priprema:
U maloj tavi za pomiješajte izlomljenu čokoladu i 150 ml slatkog vrhnja. Kuhajte na srednjoj vatri miješajući dok smjesa ne postane glatka. Prebacite ju u veliki lonac za kuhanje i ohladite na sobnoj temperaturi.
U drugoj zdjeli napravite šlag od preostalog slatkog vrhnja. Dodajte šećer i ekstrakt vanilije te još malo izmiksajte dok šlag prilikom izvlačenja miksera nema šiljate vrhove.
Uzmite malo šlaga i dodajte ga u smjesu bijele čokolade i slatkog vrhnja. Dobro umiješajte. Mousse stavite u lijepe čaše pomoću kašike. Na vrh možete staviti komadiće voća ili malo ribane bijele čokolade.
Stavite u frižider da se ohladi i stisne, najmanje 2 sata.