navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Energija i glamur

Institut za boje Pantone: Šafran žuta će začiniti sve vaše odjevne kombinacije

Institut za boje Pantone izdvojio je šafran nijansu žute kao boju koja će obilježiti ovo ljeto kada su odjeća i modni dodaci u pitanju. Lijepa nijansa koja priziva dobro raspoloženje i pozitivnost, boosta energiju i glamur je nazvana "saffron".  

Objavljeno: 20.05.2020. u 21:22
get url
text

Odjećom u žutoj boji tokom ljetnjih mjeseci ne možete pogriješiti u izboru. Ova boja je u stvari sposobna da savršeno osvijetli izgled i garantuje pravu dozu dobre energije za suočavanje sa danom, naročito u ovom komplikovanom i teškom periodu.

Topla nijansa šafrana osvaja već na prvi pogled. I baš kao i začin po kojem je nazvana, ova boja će biti neizostavni dodatak u ljetnjoj garderobi. Što se tiče kombinacija s drugim bojama, šafran žuta savršeno se slaže sa bijelom, kamel i neutralnim nijansama, ružičastom, tirkiznom i plavom ili ljubičastom...

Kombinacije su bezgranične, a nosi se i na midi suknjama, popularnim kilotama, torbama, sandalama na visoku potpeticu , pa čak i kupaćim kostimima. Ovoj žutoj nijansi teško ćete odoliti u sezoni pred nama.