Časopis Forbes proglasio je Scarlett Johansson (35) najplaćenijom glumicom 2019. godine u kojoj je zaradila 56 miliona dolara. Najviše je zaradila od blockbustera "Avengers: Endgame".

Osim po filmu Avengers, Scarlett je najpoznatija po ulozi u filmu Lost in Translation, u kojem je igrala s Billom Murrayem, a ove je godine nominirana čak za dva Oscara, za uloge u filmovima Jojo Rabbit i Marriage Story.

Njeno bogatstvo procjenjuje se na 165 miliona dolara.

Scarlett je počela glumiti s osam godina, kada je dobila ulogu u filmu North, 1994. godine. Govoreći o svojoj prvoj ulozi, ona je u intervjuu u emisiji Inside the Actors Studio rekla da se jasno sjeća kako je gledala u osvjetljenje na setu i mislila: "Ja sam kod kuće". Osim toga, u istoj emisiji rekla je i kako se odlučila baviti glumom.

- Sjećam se da sam bila mlada i da sam se osjećala jako frustrirano. Nisam imala način izraziti sve što mi se događalo u glavi, osjećala sam se kao da mi "mozak gori" - izjavila je svojevremeno.

Do sada je osvojila nekoliko nagrada za svoj rad: BAFTA nagradu 2004. za ulogu u filmu Lost in Translation, MTV filmsku nagradu sa svojim kolegama za "najbolju borbu" u Avengers, 2013, i People Choice Award za omiljenu žensku filmsku zvijezdu 2018. godine.