navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Muzička zvijezda

Justin Bieber na udaru kritika: Tužit će ga zbog plagiranja

Francuski elektro duo Justice pokrenuo je pravne mjere kako bi riješio problem koji je nastao oko naslovnice novog albuma Justina Biebera Justice.

Objavljeno: 25.03.2021. u 20:35
get url
text

Kao što je vidljivo, postoji ogromna sličnost između logotipa grupe i onoga što se pojavilo ne samo na omotu već i na popratnom sadržaju vezanom za album.

Iako se izdavačka kuća grupe Justice, Ed Banger, prvo našalila na račun sličnosti dva fonta, grupa je odlučila pravno stati na kraj krađi svog zaštitnog znaka.

- Tog jutra kada je Bieber najavio svoj album, vijest i sličnost teško su vam mogli promaći. Osim što smo to viđali po internetu, od stotina smo fanova čuli da sličnost postoji i mnogi su se pitali radi li se možda o saradnji - rekao je menadžer grupe Tyler Goldberg.

Oni su svoj stilizirani logo s križem u kombinaciji s riječi Justice zaštitili u Francuskoj i EU, a svako neovlašteno korištenje je ilegalno.

Dodatni problem je i to što je Bieberov menadžment svjestan postojanja benda i logotipa, a htjeli su stupiti u kontakt i s autorom kako bi ga iskopirali za album.