Potrebni sastojci: 3 jaja, 120 g bijele čokolade, 120 g svježeg sira.

Postupak pripreme:

Odvojite bjelanca od žumanaca, pa bjelanca stavite u posudu i u frižider.

Zagrijte rernu na 170 stepeni Celzijusa.

Natrgajte bijelu čokoladu, pa je rastopite u posudi uronjenoj u vruću vodu.

 Bjelanca umutite u snijeg.

Svježi sir dodajte čokoladi i promiješajte. Također, dodajte i tri žumanca te dobro promiješajte. Potom umiješajte naizmjenično po 1/3 snijega od bjelanaca sve dok ne pomiješate kompletan snijeg s tijestom.

Kalup za pečenje (15 cm) obložite papirom za pečenje, a rubove premažite maslacem.

Tijesto sipajte u kalup, pa kalup nekoliko puta lupite po radnoj površini kako bi nestali mjehurići zraka iz tijesta.

Kalup potom stavite u visoki lim kojeg ste napunili vrućom vodom.

Kolač pecite u tri faze: 15 minuta na 170 stepeni, 15 minuta na 160 te još 15 minuta u isključenoj rerni.

Nakon toga izvadite kalup iz rerne i ostavite da se desert ohladi na kuhinjskoj rešetki.

Prije serviranja kolač pospite šećerom u prahu, a možete ga ukrasiti i voćem koje imate pri ruci.