navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Prestižna priznanja

Ko je sve dobio Emmy: Zendaya najbolja glumica, "Naslijeđe" dramska serija

Serija Naslijeđe (Succession) dobila je Emmy za najbolju dramsku seriju, a na 74. svečanoj dodjeli najpoznatije televizijske nagrade serija, !Bijeli lotos" proglašena je najboljom mini-serijom, a Ted Lasso najboljom komičnom serijom.

Objavljeno: 13.09.2022. u 12:40
get url
text

HBO-ova serija "Naslijeđe", s Brianom Coxom u ulozi patrijarha porodici koja se bori za kontrolu nad medijskom dinastijom, bila je i favorit za glavnu nagradu. U konkurenciji za najbolju dramu bile su, među ostalima, i serije "Squid Game", "Better Call Saul", "Euforija".

Inače, serija "Naslijeđe" je dijelom snimana i u Hrvatskoj. Snimalo se 2019. godine na Korčuli, oko Dubrovnika i u Zagrebu, a riječ je o drugoj sezoni serije.

Serija "Bijeli lotos", čija se radnja vrti oko bogatih gostiju i radnika luksuznog odmarališta koji ih dvore, dobila je nagradu za najbolju mini-seriju.

Serija "Ted Lasso" dobila je nagradu za najbolju komediju drugu godinu zaredom, a njene glavne zvijezde Jason Sudeikis i Brett Goldstein drugi put su proglašene najboljim glumcem u komediji i najboljim sporednim glumcem.

Južnokorejski glumac Lee Jung-jae novo je lice na popisu nagrađenih, a dobio je Emmy za najboljeg dramskog glumca za ulogu u globalno popularnoj seriji "Squid Game". Time je postao prvi južnokorejski glumac koji je dobio tu prestižnu nagradu, a da se radi o ulozi u seriji koja nije na engleskom.

I Hwang Dong-hyuk, koji je producirao, napisao i režirao seriju "Squid Game", globalnu senzaciju, nagrađen je Emmyjem za najboljeg reditelja dramske serije.

Nagradu za najbolju glumicu u komediji dobila je Jean Smart za ulogu u seriji "Komičari", a Zendaya je proglašena najboljom dramskom glumicom za ulogu u seriji "Euforija".