navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Svečanost u Sarajevu

Koga je nagradio AMUS za rad u protekle dvije godine

U Gradskoj vijećnici u Sarajevu upriličena je ceremonija dodjele nagrada Asocijacije kompozitora - muzičkih stvaralaca, za umjetnička dostignuća u 2018. i 2019. godini.

Objavljeno: 05.02.2020. u 22:11
get url
text

Nagradu za životno djelo za 2018. godinu dobio je Husein Kurtagić (posthumno), dok je u istoj kategoriji za 2019. godinu nagrađena Ljubica Berak. Priznanje "Kemal Monteno" u području zabavne/popularne muzike dobili su Mirko Šenkovski-Geronimo, bend "Letu štuke" i Zlatan Fazlić Fazla, a priznanja "Ismet Alajbegović Šerbo" za autorsko stvaralaštvo na temeljima tradicionalne muzike uručena su Aldinu Kuriću Al' Dinu i Elvidinu Edi Kriliću.

{$galerijaFotografija}

Dobitnici priznanja "Slobodan Bodo Kovačević" u oblasti instrumentalne muzike su Emir Mejremić, Almir Hukelić Aka i Sead Lipovača Zele. Nagradu "Avdo Smailović" za autorsko stvaralaštvo u području ozbiljne muzike dobili su Moamer Balihodžić i Dino Rešidbegović. Nagrada "Fra Grgo Martić" za promociju muzike naroda u BiH pripala je Goranu Bregoviću, Džemaludinu Latiću i horu "Pantonima", dok su nagrade "Vlado Milošević" za muzičku publicistiku i muzikologiju dobile Lana Paćuka, Tamara Karača Beljak i Fatima Hadžić.

{$galerijaFotografija}

Nagrada "Oskar Danon" za afirmaciju položaja muzičkih autora i muzičkih autorskih prava pripala je Dini Merlinu i Almi Švrakić, a nagrada "Avdo Smailović" u području ozbiljne muzike Dražanu Kosoriću. Nagradom "Dražen Ričl" za najboljeg mladog autora počastvovani su Damir Galijašević i dvojac "Helem nejse". Manifestaciju je direktno prenosila Hayat TV.

{$galerijaFotografija}

 

_DSC1124.JPG
1 od 14
left-arrowright-arrow