Sastojci:
340 grama kristalnog šećera
235 ml biljnog ulja
4 jaja
1 kašika ekstrakta vanilije
360 grama prosijanog brašna
3 kašike praška za pecivo
1 kašika soli
120 ml soka od narandže
1 kašika narendane narandžine korice
Postupak:
Umutite šećer s biljnim uljem i jajima pa dodajte ekstrakt vanilije. Potom uspite brašno, prašak za pecivo, sol, koricu narandže i na kraju sok od naranče. Promiješajte da se svi sastojci dobro sjedine.
Tijesto ulijte u kalupu za kuglof i pecite na 180 stepeni 50 minuta ili dok čačkalica iz biskvita ne izađe čista.
Napomena: Uvijek koristite svježi sok od narandže jer je tako kolač daleko ukusniji od kupovnog soka. Po želji možete narandžu zamijeniti nekim drugim citrusom poput limuna, klementine, grejpa...
Također, u kolač možete dodati i malo mljevenog muškatnog oraščića ili klinčića, prenosi portal littlesunnykitchen.com.
Ukoliko nemate kalup za kuglof, napravite ga u klasičnom kalupu za tortu.