navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Brže sagorijevanje

Konzumirati, ali pažljivo: Namirnice koje ubrzavaju metabolizam

Promjenom vrste namirnica u ishrani i način njihovog kombinovanja, može da se reprogramira organizam da brže sagorijeva kalorije.

Objavljeno: 22.06.2021. u 07:23
get url
text

Namirnice koje sagorijevaju kalorije su zeleni čaj, grejp, kafa, bademi, đumbir, cimet...

Zeleni čaj, je jedan od najpoznatijih čajeva koji podstiču sagorijevanje masnoća i koji ubrzava metabolizam jer sadrži antioksidant i preporučuju se 2-3 šolje na dan za odlične rezultate.

Ljuti začini sadrže hemijske supstance koje su odlične za brži metabolizam, ljute papričice naprimjer sadrže kapsaicin, koji poboljšava prokrvljenost i tako ubrzava metabolizam.

Đumbir djeluje na digestivni sistem i u dobroj mjeri ubrzava metabolizam. Jedan od najstarijih začina koristi se kao sirovina za mnoge preparate za mršanje.

Kafa, kofein podiže energiju i stimuliše centralni nervni sistem, osim toga i ubrzava metabolizam. Jedina mana je što je taj efekat kratkoročan a i sa kafom treba imati mjeru.

Grejp je takođe, jedan od namirnica koja vam može pomoći u namjeri da ubrzate metabolizam, jer sadrži vitamin C i vlakna pa podstiče razlaganje masnoće. Međutim, grejp ubrzava rad srca i osobe sa povećanom srčanom frekvencijom u mirovanju treba oprezno da ga koriste.

Bademi, sirovi su odlični za zdravlje i uklapaju se u svačiji režim prehrane. Sirovi bademi ubrzavaju rad metabolizma, a istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija badema mršavljenje ubrzava za čak i do 62 posto.

Ko voli voli cimet onda je ovo odličan trik za ubrzavanje metabolizma, jer može da se ubaci u kafu, u kolače, u sokove, u razna jela, ali opet ne treba ni pretjerivati u tome.