Kraljica Letizia i kralj Felipe VI obišli su Prirodoslovni muzej u Madridu kojeg je davne 1772. godine osnovao španski kralj Carlos III pod nazivom "Kraljevski kabinet povijesti prirode".Posjetu su završili obilaskom laboratorija za molekularnu sistematiku.

Lijepa kraljica ni ovaj put nije razočarala svojim modnim odabirom. Letizia je nosila haljinu brenda Sandro Paris u kojoj se već pojavila na nekoliko događanja.

Staro nepisano pravilo u svijetu poznatih i slavnih diktira da nikad ne smijete biti viđeni u istoj kombinaciji dvaput, ali svi već dobro znamo da je to besmisleno pravilo.

Potvrđuje to i španska kraljica koja redovno "reciklira" sve odjevne komade i obuću iz svog ormara. Uz malu preinaku u stajlingu i dodatak drugačijih cipela i torbice, Letizia uspješno podigne staru haljinu i bez problema je nosi koliko god želi.

Tako je ovu haljinu na novu prigodu stegnula bež kaišom i kombinirala s bež cipelama, za razliku od prethodnih situacija u kojima je birala dodatke u drugim bojama.

Ne samo da nema problema s ponavljanjem odjevnih kombinacija, nego komade koji joj se sviđaju nosi često u kratkom vremenskom razmaku što je nekad bilo nezamislivo za osobu s kraljevskom titulom.

Ovaj živopisan model haljine s upečatljivim uzorkom tako je tokom ljeta 2019. godine nosila na nekoliko različitih ceremonija dodjela nagrada i radnih sastanaka.