Od svih beauty trendova, s lakovima za nokte vjerovatno je najzabavnije se igrati.

Sezona pred nama donosi prelijepe boje, od od renesanse boja iz 1990-ih, do laka za nokte odobrenog od strane Instituta Pantone.

Ovo su četiri trendovske manikure koje dominiraju na Instagramu poznatih nail artista.

Neon

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Diogo (@paintedbyjools_)

Bilo koja neonska nijansa izgleda fantastično na preplanuloj puti i sjajno naglašava nokte. No, ako su vam fluorescentne boje preintenzivne za vaš ukus, poslušajte savjet nail artista koji sugeriraju minimalistički pristup.

Nokte nalakirajte neutralnom nijansom laka koja odgovara boji vašeg tena, a zatim dodajte fluorescentnu tačkicu na kutikule ili “crtu” na vrhu nokta u stilu francuske manikure.

Žuta

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GEORGIA RAE (@raelondonnails)

S renesansom mode i neonskih boja iz 90-ih, i žuta boja bilježi veliki povratak. Potraga za tom bojom na tražilici Pinteresta ove je godine porasla za čak 227 posto, pa bilo da volite fluorescentne nijanse ili one nježnije, u boji narcisa ili sladoleda od sorbeta od limuna, žuti lak za nokte nešto je što morate imati. Nail artisti za manikuru sa žutim lakom sugeriraju isti minimalistički pristup kao i kod neonskih boja.

Periwinkle plava

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by essie (@essie)

Periwinkle plava ili Very Peri – it boja godine, koju je odabrao Institut za boje Pantone, najtoplija je od svih ljubičasto plavih nijansi i sve je poželjnija i na noktima.
Lila podtonovi ove nježno plave nijanse čine je romantičnom i svježom, besprijekornom proljetnim odabirom za manikuru.

Pearlescent

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Mani Club (@themaniclub)

Jeste li već na Instragramu primijetili nokte u sjajnim sedefastim ili bisernim tonovima? Ove suptilne i nježne boje za nokte prekrasno se prelijevaju i blistaju na suncu, pa im ne treba nikakav dodatni nail art. Ova manikura je nešto kao nude makeup - blista i bez previše pompe.

Izvor: Faktor